Chat

Author Topic: deflemask 8 bugs  (Read 40785 times)

FlashingYoshi

  • Guest
deflemask 8 bugs
« Reply #15 on: September 18, 2012, 11:45:11 PM »
What do you mean by this?

Offline jrlepage

  • Jr. Member
  • Posts: 60
deflemask 8 bugs
« Reply #16 on: September 18, 2012, 11:47:40 PM »
I mean exactly what I said. The note's frequency gets updated as soon as the cursor reaches the row with the note on it, but the actual ADSR envelope gets triggered xx frames later, where xx corresponds to the value of EDxx.

FlashingYoshi

  • Guest
deflemask 8 bugs
« Reply #17 on: September 19, 2012, 12:01:44 AM »
Okay, it's kinda confusing for me. My results show that when 4xx and EDxx are on the same note, the EDxx is cancelled out. And for you it gets triggered xx frames later, where xx corresponds to the value of EDxx? Man, 4xx is buggy in Deflemask! Also, 2xx doesn't work right for me. Maybe add something like Famitracker's Qxx and Rxx?

Offline jrlepage

  • Jr. Member
  • Posts: 60
deflemask 8 bugs
« Reply #18 on: September 19, 2012, 12:21:35 AM »
If this doesn't make it clear enough, I don't know what will.

FlashingYoshi

  • Guest
deflemask 8 bugs
« Reply #19 on: September 19, 2012, 07:20:22 PM »
Oh. I thought you meant something else. Now we have two bug reports on our hands. But my bug is really inconsistent. =P

Offline Delek

  • Salí para ver
  • Administrator
  • Hero Member
  • Posts: 1809
    • Delek's Website
    • Email
deflemask 8 bugs
« Reply #20 on: September 19, 2012, 08:56:22 PM »
Fixed both bugs!!.

I will upload DefleMask after build the Linux version (my Ubuntu VM just broken, and I need to get the OSX VM running too, I hate VMs).

Offline jrlepage

  • Jr. Member
  • Posts: 60
deflemask 8 bugs
« Reply #21 on: September 19, 2012, 11:48:25 PM »
Slight graphical glitch when loading Genesis presets with a 1280x800 screen resolution. The scroll bar that scrolls through the presets appear all the way over to the right-hand side, and pushes the instrument settings down. Everything goes back to normal once the instrument is loaded though.

Offline Delek

  • Salí para ver
  • Administrator
  • Hero Member
  • Posts: 1809
    • Delek's Website
    • Email
deflemask 8 bugs
« Reply #22 on: September 19, 2012, 11:56:19 PM »
That is intentional, because I can't guarantee that the filename will be shorter than size=window_width-ins_editor_width. I could add a function to get the max size occupied by the text right there, but it will require lot of code. I think that it is not that bad to have the ins editor down under while loading instruments.

Offline jrlepage

  • Jr. Member
  • Posts: 60
deflemask 8 bugs
« Reply #23 on: September 20, 2012, 03:48:56 AM »
Ah ok. I would've thought the filenames could be forced to be under a certain amount of characters or something, but if that behaviour is intentional then that's fine too.

cuttingagent

  • Guest
deflemask 8 bugs
« Reply #24 on: September 20, 2012, 04:46:26 AM »

setting Step to 0 will cause the program to freeze soon afterward

Alt/Enter closes the program

Changing the window size causes some glitches, mainly that the focus will jump around when using the arrow keys to navigate around the pattern matrix

Offline Delek

  • Salí para ver
  • Administrator
  • Hero Member
  • Posts: 1809
    • Delek's Website
    • Email
deflemask 8 bugs
« Reply #25 on: September 20, 2012, 11:11:31 AM »
I could not replicate that bugs, the glitches and the alt/enter issue is related to your video drivers or video card. The step 0 one is very strange, it works just fine here. Could you please explain it with more detail?.

cuttingagent

  • Guest
deflemask 8 bugs
« Reply #26 on: September 21, 2012, 12:00:21 PM »
I wish I could explain more, it is simply that I can select step 0 just fine, change some patterns, but as soon as I go to play it, the program freezes.

Luckily the Alt+Enter thing and the weird resolution thing aren't very important to me, I don't really even need to use those features.

cuttingagent

  • Guest
deflemask 8 bugs
« Reply #27 on: September 23, 2012, 06:14:15 AM »
Update: I was able to use the feature for about 10 minutes without the program freezing. I am sure it's because of setting Step to 0 because I'm not having any problems with freezing as long as I don't do that.



And now I have a BIG problem!

This DMF file, look at it and do try to play the last pattern. There is static playing. But it doesn't play that static when playing the whole song, just playing the pattern. All I could figure out was that all of a sudden, all my new channels are playing with some kind of weird noise at the start of them. Now look at pattern 11. It plays fine. But move it one row down so it becomes pattern 12, and that static is there. I've searched through all the patterns in the file to see if I had an effect running crazy or something, and I couldn't find anything. I'm not sure why the problem starts at pattern 12 because I was many patterns past that when the problem popped up. I have tried inserting note offs, making an empty channel with note offs one row above it, and finally, making an empty channel with 0 values for all available effects, to make sure it wasn't an effects problem, and still nothing works. This is the biggest problem I've had so far. There's a chance I have done something horrible in the program to cause this but I've looked through the file for a problem and I can't find one, so probably not. Remember, this only happens when playing the pattern, not the whole song.
« Last Edit: September 23, 2012, 06:41:54 AM by cuttingagent »

Offline Delek

  • Salí para ver
  • Administrator
  • Hero Member
  • Posts: 1809
    • Delek's Website
    • Email
deflemask 8 bugs
« Reply #28 on: September 23, 2012, 01:53:34 PM »
I fixed the Step 0 bug, yes, it was crashing the program due to a checking if the camera was moved (the step 0 don't move the camera, and the check was like "OMG I WILL FAIL"), so it is gone. Wait to the next release, it should be in less than 2 days. I got working the Linux VM so I can release everything as usual. After this I will get deep into Mac OS X VMs.

About your track, I play the pattern 12 with Play Sng and it plays fine, I play your pattern 12 with Plat Ptn and it plays the same. Maybe I already fixed the noise bug?. What channel outputs the noise?, try to mute them.
« Last Edit: September 23, 2012, 01:57:08 PM by Delek »

Offline Delek

  • Salí para ver
  • Administrator
  • Hero Member
  • Posts: 1809
    • Delek's Website
    • Email
deflemask 8 bugs
« Reply #29 on: September 23, 2012, 03:49:26 PM »
DefleMask Update 4 released!.